HolzArt - Rusztikus födémgerendák és falburkolatok

HolzArt - Rusztikus födémgerendák és falburkolatok

2024. április 25. - HolzArt Manufactura

Út a múltba: Egyedi étkezőasztalok bontott fenyő gerendákból

A Történelem Íze Otthonodban

Képzelj el egy olyan étkezőasztalt, amelynek története több évszázadra nyúlik vissza. Egy asztalt, amelynek alapanyaga nemcsak fa, hanem egy időutazás, egy olyan utazás, amely épületek múltjába visz vissza. Az ilyen asztalok nem csak egy egyszerű bútordarabok, hanem egy darabja a történelemnek, amely otthonodba hozza az időtlen eleganciát és az egyedi karaktert.

1609964290365_small.jpeg

Az Eredetiség Ódája

A bontott fenyő gerendákból készült étkezőasztalaink minden egyes darabja egyedülálló. Hiszen nemcsak bútor, hanem történetek hordozói is. Az ilyen gerendák története akár az 1700-as évekre is visszanyúlhat, mivel régi épületek bontásából származnak, így az ősi falak emlékeit őrzik magukon. A gyártás során különösen odafigyelünk arra, hogy minél inkább megmaradjon az eredeti felület, hogy az asztalokban érezhető legyen a múlt idők varázsa.

Kézzel Készített Csodák

Az asztalaink 100%-ban kézzel készülnek, mivel csak az emberi kéz tudja megőrizni az eredeti felületet és illesztést. A válogatott faanyagokat precízen illesztjük, hogy megőrizzük az eredeti felületet és karaktert. A végeredmény egy olyan asztal, amely nemcsak funkcionális, de egyedi és személyes is.

1637063722222_small.jpg

Strapabíró, Elegáns és Stílusos

Az asztalainkat speciális keményolajjal kezeljük, amely nemcsak megőrzi az eredeti felületet, de bírja a nedvességet és a hétköznapi használat nyomait is. A 15x15 cm méretű gerendákból kifűrészelt darabok 5-7 cm vastagok és rendkívül masszívak és tartósak, így hosszú éveken át szolgálhatnak.

Egyedi Méretek, Színek és Kialakítás

Az asztalaink méretei egyedileg meghatározhatók, így mindenki megtalálhatja az otthonába leginkább passzoló darabot. A lábak 15x15 vagy 20x20 cm méretű fenyő gerendákból készülnek, és a káva szerkezet és a duplán csavarozott, fémmel erősített vasalatok biztosítják a stabilitást és tartósságot.

1643570576697_small.jpg

A Történelem Színei

Az asztalok színe általában megmarad az eredeti, azonban igény esetén bármilyen árnyalatra pácolhatók. Így mindenki megtalálhatja az otthonába legjobban illő stílust és hangulatot.

Utazás a Múltba

Az ilyen rusztikus fa étkezőasztalok nemcsak bútorok, hanem időutazások, amelyek hozzájárulnak otthonod egyediségéhez és stílusához. Válassz egy olyan asztalt, amely nem csak a múltat idézi fel, hanem az otthonodat is melegséggel és történelemmel tölti meg!

Ha többet szeretnél megtudni ezekről az egyedi étkezőasztalokról, vagy szeretnél egy saját darabot rendelni, keress minket bátran!

Rusztikus Fa Födémgerendák: Stílus és Funkcionalitás Összehasonlítása

A modern, mégis otthonos enteriőr kialakítása kihívások elé állít minden lakberendezőt. Ebben a kontextusban a rusztikus fa födémgerendák igazi ékszerek lehetnek, amelyek harmonizálják a minimalista teret, és barátságossá varázsolják azt.

Paraméterek Összehasonlítása

1. Méretek:

  • Standard méretek: 2, 3, 4, 5 és 6 méter
  • Egyedi méretek: Maximum 12 méterig rendelhető

Standard befoglaló, keresztmetszeti méretek:

  • 16 cm magas x 14 cm széles
  • 13 cm magas x 14 cm széles
  • 10 cm magas x 12 cm széles
  • 6 cm magas x 9 cm széles

Egyedi méretek: Gyártottunk már 40 cm széles és 40 cm magas gerendát is.

2. Stílusok:

  • Shabby Chic: Az antikolt megjelenés szerelmeseinek, színben és felületi struktúrában is a legstrukturáltabb
  • Rusztikus: közepesen strukturált felület
  • Provence: egy kis rusztikus, Provence festéssel

3. Színek:

  • Alapjáraton natúr és 5-féle standard szín
  • Egyedi színválasztás: Milesi, RAL vagy NCS színskála alapján

4. Anyag:

  • Teljesen környezetbarát
  • Tömör lucfenyőből vagy tölgyből készül

5. Felületkezelés:

  • Oldószermentes anyagokkal és páccal
  • Vízbázisú festék és matt, vízbázisú lakk

Funkcionalitás és Környezetvédelem:

A rusztikus fa födémgerendák nem csupán esztétikai elemek, hanem rendkívül funkcionálisak is. Átjárók és ajtónyílások áthidalójaként vagy régi gerendák takarásaként tökéletesen illeszkednek bármely helyiségbe.

A környezetvédelemre való odafigyelés kiemelkedő fontosságú a gyártás során. Tömör lucfenyőből vagy tölgyből készülnek, és a felületkezelésük is kizárólag környezetbarát anyagokkal történik.

Megrendelés és Forgalmazás:

A megrendelés menete egyszerű és testre szabható. Az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően minden részlet pontosan illeszkedik a rendelkezésre álló térhez. Forgalmazóknak jelentős kedvezmények érhetőek el, így a rusztikus fa födémgerendák széles körben elérhetővé válnak.

Beszerelés és Szállítás

A beszerelés és szállítás is rugalmasan megoldható. Gipszkartonra és mennyezetfűtéssel szerelt födémre is könnyedén beépíthetők. A szakértők nemcsak tanácsokkal látják el, hanem vállalják a teljes beszerelést is. A szállítási díjakat egyedi alapon kalkulálják, biztosítva a legoptimálisabb megoldást.

A rusztikus fa födémgerendák ötvözik a stílust és a funkcionalitást, és mindezt a környezetvédelem jegyében teszik. Egyedülálló megjelenésük és rugalmas alkalmazhatóságuk révén ideális választások a modern otthonokba.

Rusztikus fa falburkolat a HolzArttól

Provence vagy Shabby Chic stílusú, fából készült falburkolatok a gyártótól

Válassz olyan fát, amely természetes szépségét kiemelheted a pácolással. Például, a dió, tölgy vagy cseresznyefa szép pácolással még vonzóbbá válik.

Bordás falpanelek, falburkolatok:

A bordás vagy lambéria jellegű fafalburkolatok rusztikus megjelenést kölcsönöznek a térnek. A szabályosan elrendezett deszkák melegséget és karaktert adnak.

Falburkolatnak lucfenyő vagy tölgyfa:

Ezek a fafajták természetes színükkel és textúrájukkal hozzájárulnak a rusztikus hangulathoz. A lucfenyő világosabb, gazdag színeket kínál, míg a tölgyfa barnásabb és elegánsabb hatást nyújt.

Régi viaszolt hatás, hogy a rusztikus tényleg az legyen:

Olyan falburkolatokat válassz, amelyeket viasszal kezeltek vagy öregítettek. Ez az eljárás hangsúlyozza a fa természetes repedéseit és csomóit, elősegítve a rusztikus kinézetet.

Vegyes anyagok a falburkolatainknál:

Kombinálj fafalakat más természetes anyagokkal, például kövekkel vagy téglával. Az ilyen vegyes anyaghasználat tovább fokozza a rusztikus küllemet.

Falburkolataink és térbeli hatásaik:

Használj olyan falburkolatokat, amelyek teret adnak a falnak. Például, az álló deszkák vagy a függőleges elrendezésű falburkolatok magasabbnak mutatják a teret.

1604609332365_small.jpg

Kreatív kialakítások:

Hozz létre különböző kialakításokat a falburkolatok elhelyezésével. Például, készíts kockázatos vagy szimmetrikus mintákat a faelemekből.

Fehérített fa falburkolatok:

A fehérített fa falburkolatok friss, letisztult és rusztikus hangulatot kölcsönöznek a térnek. Ideális választás lehet egy világosabb, légiesebb konyha esetében.
Fontos, hogy a választott fafalburkolat illeszkedjen a konyha többi dizájnelemeihez és a saját stílusodhoz. Az egyediség és a személyes ízlés mindig kulcsfontosságú a tér kialakításában.

1604609332504_small.jpg

Rusztikus födémgerenda más néven dísz gerenda a HolzArttól

1995 óta gyártunk bútorokat és egyéb különleges enteriőr kiegészítőket, melyek leggyakrabban rusztikus stílusjegyeket hordanak magukon.

Ilyen különleges dekorációs elem a mennyezetre helyezhető, rusztikus dísz gerendánk, födémgerendánk.

A legtöbb esetben rusztikus felületi struktúrával készül, de sokan szeretik a végletekig kidolgozott Shabby Chic stílusút is.

342a0559_small.jpg

Gyakorlatilag bármilyen színben és méretben gyártjuk, mivel fából készül és a Milesi cég oldószermentes pácaival és matt lakkal kezeljük a felületét.

1650646149826_small.jpg

Födémgerendaként, de áthidaló gerendaként is megállja a helyét, akár egy belső ajtó felett is.

comoli-shabby-chic-gerenda.jpg

Mivel egy rusztikus gerenda nem csak fűrésznyom és pác, amit vastagon lelakkozunk, így a HolzArt a végletekig kidolgozza mennyezet gerendáit és több féle szín kombinációjával alakulnak ki a gerendák.

 Amennyiben szeretnétek rusztikus födémgerendát az otthonotok mennyezetére, akkor keressetek minket a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy írjatok e-mailt a butorkovacs@butorkovacs.hu címre.

süti beállítások módosítása